Skab overblik med baggrundskort fra SDFE

07-09-2021

Med et baggrundskort kan du give dine kunder, borgere eller interessenter et godt overblik over placeringen af steder og informationer, når de vises med en geografisk placering

strib erritsø

Uanset om du er kommunal sagsbehandler, arbejder med naturovervågning, turisme, landbrug eller blot vil finde rundt i den danske natur, så har vi et baggrundskort til dig. I Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering er vi vant til at være i baggrunden, når vi leverer kort, der hjælper dig med at få dit budskab igennem, så turisterne kan finde vej og sagsbehandlerne kan få detaljeret informationer.

 Kort sagt så er baggrundskort nemme at bruge, de er intuitive at forstå, og de er gode til at skabe overblik, orientere sig efter og finde vej. Der er dog forskel på, om baggrundskortet bedst egner sig til at få det store overblik over hele Danmark eller er målrettet dem, der arbejder i detaljen.

Fem muligheder

Når du skal vælge, hvilket kort du vil anvende, har du fem muligheder:

Ortofotos (flyfotos): Hvert år fotograferer vi hele Danmark fra luften. Vi bearbejder de indsamlede data, så de er vinkel- og målfaste. Dermed kan der måles afstande i billederne, akkurat som man kan i de andre baggrundskort. Ortofotos er altid et sikkert valg som baggrundskort til dine budskaber, alle kan genkende deres lokalområde på et ortofoto.

Skærmkortet: Skærmkortet er vores mest anvendte baggrundskort. Skærmkortet gør det nemt at orientere sig efter landsdele, bynavne og større veje. Det findes i tre varianter: Et med kraftige farver med fokus på veje og vejnavne. Det dæmpede og den grå version af skærmkortet er mere neutrale baggrundskort, der er velegnet til at kombinere med egne data, så de fremtræder tydeligt på kortet.

Natur- og Friluftskortet: Skal du præsentere en ny natursti er Natur- og Friluftskortet det naturlige valg for dig.

Danmarks Topografiske Kortværk 1:25.000: Danmarks Topografiske Kortværk 1:25.000 indeholder bl.a. højdekurver, så du kan se, hvordan terrænet bugter sig. Det bliver ofte brugt i planlægningsøjemed og naturovervågning.

Forvaltning og Sagsbehandling: Har du brug for at vise detaljerne, så er det baggrundkortet til Forvaltning og Sagsbehandling, du har brug for. Det er vores mest detaljerede baggrundskort med de nyeste danske grunddata som bl.a. omfatter bygninger, veje, vandløb, søer, stednavne og vejnavne og adresser. Med et afdæmpet udtryk fungerer det godt som baggrundskort med god mulighed for at fremhæve dine egne data, når du skal formidle ændringer i grundejerforeningen eller på en enkelt ejendom.

Sådan kommer du i gang

Vil du i gang med at bruge baggrundskort? Så kan du komme i gang allerede i dag, vores baggrundskort stilles frit til rådighed for den offentlige sektor, private virksomheder, foreninger, til privat og kommerciel brug. Du finder alle vores baggrundskort på Dataforsyningen.

Benytter du baggrundskort i en løsning, der har mange brugere eller har du behov for høj driftsstabilitet, support og overvågning 24/7 anbefales det, at du benytter Skærmkortet og Ortofoto webservices direkte fra Datafordeleren. Du kommer i gang med Datafordeleren på datafordeler.dk/vejledning.

Kontakt

René Thunø
Presse- og kommunikationskonsulent

Henter du data fra Kortforsyningen?

Med udgangen af 2021 lukker Kortforsyningen. Det betyder, at brugerne skal hente data fra Datafordeleren eller Dataforsyningen, eller begge steder.

Mange brugere af Kortforsyningen kan fortsætte uændret på Dataforsyningen. Men bruger du Grunddata, skal du tage stilling til, hvor du fremover skal hente dine data.

Du kan læse mere om, hvad du skal gøre på denne side