Danmarks Administrative Geografiske Inddeling er på Datafordeleren

09-03-2018

Fra i dag er det muligt at hente data fra registret Danmarks Administrative Geografiske Inddeling (DAGI) på Datafordeleren. Samtidig er DAGI udvidet med nye inddelinger og funktioner

Byskilt lejre

Som et led i udviklingen af det fællesoffentlige grunddataprogram er DAGI-registret, der indeholder information om de administrative geografiske inddelinger i Danmark, nu tilgængeligt på Datafordeleren.

Afstemningsområder tilføjet registret

På Datafordeleren er DAGI-registret blevet udvidet med en række nye inddelinger som eksempelvis afstemningsområder (valgdistrikter) og supplerende bynavne.

Som noget helt nyt kan brugerne også abonnere på hændelser i datasættet. Det vil sige informationer om, hvornår og hvordan data bliver opdateret. Dette vil i øvrigt gælde flere af de registre, som løbende bliver tilgængelige på Datafordeleren.

En fællesoffentlig distributionsløsning

Åbningen for DAGI på Datafordeleren er et stort skridt i implementeringen af det fællesoffentlige grunddataprogram, hvor et af de centrale mål er at samle offentlige grunddata af høj kvalitet på én distributionskanal, nemlig Datafordeleren.

Datafordeleren skal på sigt afløse en række offentlige distributionsløsninger og sikre, at myndigheder og virksomheder får nem og sikker adgang til grunddata i ét samlet system frem for mange forskellige systemer.

Kontakt

René Thunø
Presse- og kommunikationskonsulent

Adgang til data

Data fra DAGI er multigeometriobjekter i skala 1:10.000, som kan kaldes som WFS-tjenester og REST service.

Senere bliver der også mulighed for at hente DAGI-data i generaliserede skalaer (1:250.000, 1:500.000 og 1:2.000.000) og som WMS og fildownload.

Gå til Datafordeleren

Hvad er DAGI?

DAGI indeholder de officielle administrative inddelinger i Danmark.

I DAGI-registret er der på nuværende tidspunkt grænser for landets cirka 2200 sogne, 98 kommuner, 5 regioner, 24 retskredse, 12 politikredse, 92 opstillingskredse og cirka 1100 postnumre, og altså nu også afstemningsområder (valgsteder) og supplerende bynavne.

Læs mere om DAGI