Stor interesse for nye hydrologiske højdemodeller

04-05-2017

Kortforsyningen har oplevet markant flere forespørgsler end normalt efter, at SDFE d. 2. maj præsenterede de nye hydrologiske højdemodeller.

Graf over hentning af DHM

Der har været stor interesse for de nye hydrologiske højdemodeller, som blev præsenteret den 2. maj og omtalt i flere medier. Kortforsyningen har den 3. maj modtaget over 24 millioner forespørgsler. Det er en stigning på 50 procent i forhold til en almindelig hverdag.

”SDFE’s fornemmeste opgave er at forsyne samfundet med data, der kan bidrage til at løse forskellige problemstillinger. Det er de hydrologiske højdemodeller et godt eksempel på, og derfor er vi selvfølgelig glade for, at der er stor interesse for dem,” siger Anne-Sofie Jensen, vicedirektør i SDFE.

Hydrologiske højdemodeller til gavn for mange

De nye hydrologiske højdemodeller gør, at man kan regne ud, hvordan vandet vil løbe i landskabet ved oversvømmelser. Det har gjort det muligt at udvikle et screeningsværktøj, der kan visualisere forhøjet havvandstand i din kommune eller forventet regnmængde på din ejendom efter et skybrud, og dermed give et billede af risikoen for oversvømmelse. På den måde er de hydrologiske højdemodeller et vigtigt redskab for myndigheder, virksomheder og borgere, når der skal træffes beslutning om, hvordan vi sikrer os bedst muligt mod vandstigninger i forbindelse med ekstremt vejr.

Læs mere om de hydrologiske højdemodeller.

Danmarks Hydrologiske Højdemodel og de nye analyseværktøjer er blevet til i regi af det fællesoffentlige grunddataprogram.