Apparater og faste anlæg

Hvad er apparater, hvad er faste anlæg og hvilke krav stilles til sælgere af apparater og faste anlæg.

Hvad er et apparat

Et apparat er et elektrisk eller elektronisk produkt. Apparater kan overordnet opdeles i to kategorier. 

Den ene kategori er elektriske produkter. Elektriske produkter fungerer ved hjælp af elektricitet, men de indeholder ikke elektroniske kredsløb. Eksempler på elektriske produkter er hårtørrere, elkedler eller barbermaskiner. Antallet af rent elektriske produkter på markedet er faldende, idet flere og flere apparater indeholder elektroniske kredsløb.

Den anden kategori er elektroniske produkter. Elektroniske produkter indeholder et eller flere elektroniske kredsløb. Et elektronisk kredsløb er en samling elektroniske komponenter, der omformer indkommende signaler og udfører en funktion. Eksempler på elektroniske produkter er computere uden indbyggede komponenter til trådløs kommunikation, mp3-afspillere og mikrobølgeovne.

Krav til sælgere af apparater

Hvis du sælger apparater, er der nogle krav, som du skal overholde. Det drejer sig om krav til apparatets konstruktion, mærkning og dokumentation. Der er forskel på, hvilke krav, du skal sikre, er opfyldt afhængig af, om du er fabrikant, importør eller distributør (forhandler) af et apparat.

Apparater

Hvad er apparater og hvilke krav stilles til sælgere af apparater.

Faste anlæg

Hvis du konstruerer eller installerer et fast anlæg, skal du overholde krav til anlæggets konstruktion, installation og dokumentation.
Kontoret for trådløs infrastruktur