Gode råd til bredbåndsforbindelse

Vi samlet nogle gode råd, der trin for trin giver dig inspiration til, hvordan din virksomhed kan få en tilfredsstillende bredbåndsforbindelse.

Har din virksomhed problemer med at få en bredbåndsforbindelse med den nødvendige hastighed og kvalitet, så har vi samlet nogle gode råd, der trin for trin giver dig inspiration til, hvordan du kan gribe det an, så din virksomhed kan komme videre med at få en tilfredsstillende bredbåndsforbindelse.

Fra virksomhed til virksomhed kan der være stor forskel på den bredbåndsløsning, der er behov for. Hvad er behovet hos din virksomhed? Har I fx behov for, at

  • overføre store datafiler til samarbejdspartnere?
  • arbejde med video?
  • medarbejdere kan tilgå servere og tjenester mobilt?
  • mange er online samtidigt?
  • forbindelsen er stabil, fordi nedbrud er kritisk for virksomheden
  • overførsel af data sker uden nævneværdig forsinkelse
  • arbejde med cloud-baserede løsninger?

Spørgsmålene kan være mange og kravene ligeså. Det er derfor en god idé først at få afdækket, hvad din virksomheds behov er.

På hjemmesiden Tjekditnet.dk kan du se hvilke bredbåndsløsninger, der udbydes på din virksomheds adresse, herunder udbydere, bredbåndsteknologier og udbudte hastigheder.

Tag resultatet som vejledende, da Tjek Dit Net som udgangspunkt kun bliver opdateret en gang om året. Hvis resultatet viser, at din virksomhed ikke kan få en tilfredsstillende løsning, så tag alligevel fat i de forskellige udbydere og hør, hvad de kan tilbyde. Måske er der sket noget, siden udbyderne senest afleverede data til Tjek Dit Net, eller måske er der nu aktuelle planer om at udbygge i det område, hvor din virksomhed holder til.

Der er forskellige bredbåndsteknologier, som kan levere høje hastigheder. Der kan være fordele og ulemper ved de enkelte teknologier. Det vil derfor være en god ide at se på, om der lokalt kan være andre løsninger, som kan tilgodese virksomhedens behov end fx kobber eller fiber.

Vi har samlet information om forskellige bredbåndsteknologier, som kan være relevante at overveje på

Information om bredbåndsteknologier

Bredbåndsudbyderne udbygger løbende deres net. Det er derfor en god ide at tale med de relevante udbydere om deres planer for lokalområdet.

Nogle udbydere tilbyder erhvervsløsninger – også selvom de ikke generelt ruller bredbånd ud i lokalområdet. Forelæg dem dit behov og hør, om de kan levere en erhvervsløsning til din virksomhed, og hvad det vil koste. Selvom det bliver dyrere end, hvis der i forvejen blev rullet hurtigt bredbånd ud i lokalområdet, kan det måske alligevel være relevant for din virksomhed – ikke mindst hvis det er kritisk for forretningen at få bedre bredbånd.

Husk, at det er OK at forhandle med flere udbydere om, hvad de kan tilbyde, og på hvilke vilkår – herunder priser.

Hvis det ikke er lykkedes at finde en udbyder, der kan levere på din virksomheds adresse, så undersøg, hvilke bredbåndsløsninger dine naboer har. Måske viser der sig en mulighed for, at din virksomhed kan blive koblet på et net, som befinder sig relativt tæt på virksomhedens adresse.

Hvis ikke, og dine naboer er i samme situation, så slå jer sammen og få et samlet tilbud for fx vejen eller hele dit lokalområde. Bredbåndsudbyderne udbygger ofte der, hvor der kan skabes tilstrækkelig tilslutning.

Jane Patzy Ørum
AC-medarbejder