Værktøjskasse til udrulning af digital infrastruktur

Uanset om du er en kommune, teleoperatør eller borger, er der noget, du kan gøre, for at få mobil- og bredbåndsdækningen styrket lokalt hurtigst muligt.

Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur har sammen med teleoperatørerne, en række kommuner og en række andre myndigheder lavet en ”værktøjskasse”, der kan benyttes af kommuner og af telebranchen. Der er også materiale henvendt til dig som borger eller virksomhed.

Kommuner, borgere og virksomheder kan spille en vigtig rolle i forhold til at styrke den lokale bredbåndsdækning.

I værktøjskassens forskellige dokumenter kan du læse om, hvad man kan gøre for at styrke den lokale dækning. For kommuner er der i første omgang primært udarbejdet materiale om etableringen af telemaster, men materiale om etableringen af bredbånd (gravning m.v.) følger.

Værktøjskassen kan anvendes som et opslagsværk, der indeholder information om bl.a. optimering af sagsgange, relevant lovgivning på tværs af ressortområder, og telefaglig viden fx om typer af telemaster.

Målet med guiden er at vejlede om de muligheder, man har som enten kommune eller borger/virksomhed, for at styrke den lokale mobil- og bredbåndsdækning.

Klik på den guide, der passer til dig, og læs mere om dine muligheder.