Bredbåndspuljen

Bredbåndspuljen giver mulighed for at søge tilskud til lokale bredbåndsprojekter i områder med dårlig dækning.


Bredbåndspuljen 2024 - Udkast til Bekendtgørelse og Vejledning for puljen 2024 i høring

Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur (SDFI) har sendt udkast til bekendtgørelse for Bredbåndspuljen 2024 og tilhørende udkast til vejledning til ansøgning om tilskud fra Bredbåndspuljen 2024 i høring med mulighed for at kommentere på SDFI’s udkast.

På finanslovsforslaget er der afsat 50 mio. kr. til fortsættelse af Bredbåndspuljen i 2024. Med ubrugte midler fra 2023 og tilbageløb fra tidligere puljer er der ca. 80 mio. kr. til rådighed.

I forhold til rammerne for 2023-puljen er der lagt op til flere større justeringer, blandt andet:

  • For være tilskudsberettiget skal en adresse have adgang til mindre end 100 Mbit/s download via fastnet bredbånd. Sidste år var kravet 30/5 Mbit/s.
  • Adresser i byzone, som er beliggende i landsbyer med mindre end 2.000 indbyggere, kan også søge om tilskud. Det var ikke muligt sidste år.
  • Adresser, der har adgang til minimum 600 Mbit/s download via mobilt bredbånd, vil ikke være tilskuds-berettigede, også selv om adressen har mindre end 100 Mbit/s download via fastnet bredbånd.

Det samlede høringsmateriale er på Høringsportalen  

Høringssvar skal sendes til SDFI på bredbaandspuljen@sdfi.dk med angivelse af journalnummer 1601-4147 senest fredag den 3. maj 2024.

Det er forventningen, at ansøgningsrunden vil åbne midt i juni.

Det øvrige materiale på hjemmesiden om Bredbåndspuljen vedrører 2023-puljen. Hjemmesiden vil blive opdateret, når 2024-puljen åbner.


Når der er nyt om puljen for 2024, vil det fremgå her på siden. Hvis du tilmelder dig SDFI’s nyhedsmail, vil du automatisk modtage information, når der er nyt om puljen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

 

 

Jane Patzy Ørum
AC-medarbejder
Christine Pallesen
Fuldmægtig