Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur flytter

13-11-2023

Efter 34 år i Københavns nordvestkvarter flytter Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur d. 13. november til Østerbro

sankt kjelds gård

SDFI flytter i dag d. 13. november til Sankt Kjelds Plads 11, 2100 København Ø. Telefonnumre og øvrige kontaktinformation er uændrede.

På den nye adresse deler SDFI blandt andet lokaler med DMI, som også er en del af Klima, Energi- og Forsyningsministeriet. Det giver mulighed for et tæt samarbejde om opgaver inden for fx klimatilpasning.

Ny adresse, samme opgaver

Selv om postnummeret ændrer sig til 2100 København Ø, ændrer opgaverne sig ikke.

SDFI har stadig ansvaret for den geografiske kortlægning af Danmark, distributionen af grunddata, samt at skabe rammerne for udbygningen af den digitale infrastruktur.

Og i de kommende år vil vi have særligt fokus på den grønne omstilling og digitaliseringen af Danmark.

34 år på Rentemestervej

Tilbage i 1989 blev Kort- og matrikelstyrelsen oprettet og flyttede ind i lokalerne på Rentemestervej. Kort og matrikelstyrelsen var en sammenlægning af flere institutioner blandt andet Geodætisk Institut.

I begyndelsen var bygningerne fyldte med tegneborde og kælderen fyldt med arbejdskøretøjer, men som årene gik, og IT-udviklingen vandt frem, blev de mange fysiske arbejdsredskaber erstattet af computere.

I 2012 ændrede Kort- og Matrikelstyrelsen navn til Geodatastyrelsen. Navneændringen udtrykker meget præcist den forandring fra analoge kort til geografiske data, som er sket gennem årene.

Senere blev Geodatastyrelsen til Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering, og sidste år blev Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering til Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur.

I dag er der så efter 34 år ikke længere nogen styrelse på Rentemestervej, men fra Østerbro fortsætter Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur med at lave data af høj kvalitet og skabe en digital infrastruktur i topklasse.

René Thunø
Presse- og kommunikationskonsulent