Nyt baggrundskort skal styrke kommunikation mellem kommuner og borgere

01-06-2022

Skab overblik for borgerne med kommunikationskortet – det seneste GeoDanmark-baggrundskort

kommunikationskortet

Kommunikationskortet hedder det nye baggrundskort, som Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering distribuerer på vegne af GeoDanmark.

Kommunikationskortet er baseret på GeoDanmark-data. Med baggrundskortet har du nem adgang til aktuelle grunddata målrettet kommunernes kommunikation med borgerne. Kortet øger mulighederne for god kommunikation og er særligt velegnet til formidlingsopgaver i kommunalt regi.

Det er muligt at hente kortet ned og afprøve via Dataforsyningen.dk.

Simpelt kort med tydelige farver

Kommunikationskortet er indholdsmæssigt et simpelt kort, som består af forholdsvis kraftige farver, hvor du nemt kan lægge egne data ovenpå uden at miste overblikket.

Det er desuden et multiskalakort, hvilket betyder, at informationerne på kortet tilpasser sig, når der zoomes ind og ud.

Det kan anvendes som basiskort eller suppleres med forskellige tematiske datalag. Kortet egner sig særligt til at oplyse borgere om infrastruktur, turistoplysninger m.m., fordi det er muligt at skræddersy til forskellige formidlingsopgaver.

Testet med fynske kommuner

GeoDanmark har i samarbejde med Assens Kommune afprøvet det nye kort. De har med udsnit fra kommunikationskortet redigeret det efter deres præferencer. Formatet er lettilgængeligt og gør det muligt at ændre vejnavne, farveopsætning mm. og fungerer derfor godt til at producere unikke foldere og brochurer.

Kontakt

René Thunø
Presse- og kommunikationskonsulent

Om GeoDanmark

GeoDanmark er et samarbejde mellem Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering og kommunerne

GeoDanmark er kommunernes og statens fælles kortlægning.

GeoDanmark-data er frie grunddata, dvs. de kan frit bruges af alle.