Stor opfindsomhed i brugen af skråfotos

16-09-2019

De populære fotos på skrå bliver brugt på mange forskellige måder og til mange forskellige formål af private virksomheder

I september 2018 lancerede Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering (SDFE) et landsdækkende sæt af skråfotos. Det var første gang, at der blev produceret et landsdækkende sæt af skråfotos, som frit kunne benyttes, og derfor fik lanceringen en del opmærksomhed. I alt har der været mere end 50 millioner forespørgsler på skråfotos, siden lanceringen sidste år.

En ny analyse viser, at skråfotos siden lanceringen er blevet brugt til mange forskellige formål, også nogle som måske ikke lå lige for.  Skråfotos bliver primært produceret til den offentlige sektor, men analysen viser, at de også gør nytte i den private sektor foruden en meget betydelig anvendelse i den offentlige sektor.

Vinduespudsning, stilladser og solceller

Et godt eksempel på dette er vinduespudserfirmaet Briting, som har haft stor glæde af de nye skråfotos.

”Jeg bruger skråfotos dagligt til at lave tilbud til kunderne. Med skråfotos kan vi lave helt præcise tilbud på en opgave, fordi vi kan se på skråfotos, hvor mange vinduesfag der er tale om, og om der skal bruges stige eller rentvandsanlæg til evt. veluxvinduer. Det sparer os for oceaner af tid, at vi ikke behøver fysisk at køre ud til den pågældende ejendom,” siger Rånny Maverick Eriksen Briting, der er indehaver af vinduespudserfirmaet Briting.

Et andet eksempel på anvendelsen af skråfotos er et stilladsfirma, som udover at bruge skråfotos til at vurdere omfanget af opgaven også bruger dem til at se, hvor de kan parkere med deres biler under opsætningen af stilladset.

Af andre virksomheder, som anvender skråfotos kan nævnes solcellefirmaer, robotplæneklippere, flytteforretning og rottebekæmpelse.

SDFE vil i den kommende tid indhente yderligere informationer om, hvordan skråfotos konkret bruges, så produktet kan optimeres i forhold til brugernes behov.

Nye skråfotos på vej

SDFE er allerede i fuld gang med en ny produktion af skråfotos. Nogle dele af landet er allerede fotograferet, og der kan man allerede nu finde fotografierne på vores skråfotoviser. SDFE forventer, at nye skråfotos for hele landet er klar ved udgangen af 2019, hvor de så også vil kunne downloades fra Kortforsyningen.

Kontakt

René Thunø
Presse- og kommunikationskonsulent