Ny Datafordeler.dk skal gøre det nemmere at finde vej til grunddata

26-02-2019

Informationssiden Datafordeler.dk er blevet forbedret, så både nye og eksisterende brugere af Datafordeleren hurtigt kan finde information om, hvordan de får fingrene i offentlige grunddata

Datafordeler

Tilstrækkelig information er en vigtig forudsætning for, at myndigheder, borgere og virksomheder benytter sig af muligheden for at bruge frie offentlige grunddata fra Datafordeleren. Derfor har Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering (SDFE) opgraderet hjemmesiden Datafordeler.dk, hvor brugerne kan finde information om, hvad Datafordeleren indeholder af grunddata, og hvordan man kan få adgang.

Den nye hjemmeside har fokus på at støtte brugerne, ligegyldigt om det er første gang de skal bruge Datafordeleren, eller om de er etablerede brugere af grunddata.

En dataoversigt gør det nemt at få overblikket over tilgængelige data, og man kan søge, sortere og filtrere i de forskellige data. Endelig kan man naturligvis også se driftsstatus for de forskellige registre, ligesom man kan blive opdateret på kommende systemændringer.

Datafordeleren giver adgang til grunddata

Datafordeleren er distributionskanalen for offentlige grunddata, som skal sikre en nem og stabil adgang til offentlige grunddata, som så kan bidrage til effektivisering og værdiskabelse i såvel den offentlige sektor som i den private.

Én samlet, stabil og lettilgængelig distribution af grunddata gør det muligt at effektivisere og forbedre forvaltningen i den offentlige sektor. Bedre data og bedre distribution skaber også bedre betingelser for innovation og vækst i private virksomheder.

De første datasæt blev sat i drift på Datafordeleren i 2018, og Datafordeleren indeholder nu offentlige grunddata inden for otte kategorier med over 100 datasæt.

Kontakt

René Thunø
Presse- og kommunikationskonsulent

Hvad er grunddata?

Grunddata er en række grundlæggende oplysninger om Danmark og danskerne: fast ejendom, adresser, veje og områder, vand og klima, geografi, personer og virksomheder.

Disse bruges på tværs af den offentlige forvaltning og medvirker til, at borgere og virksomheder bliver mødt med en sammenhængende service, når de er i kontakt med det offentlige.

Læs mere om grunddata