Årets ortofotos er klar

13-11-2017

Nu er det muligt at se Danmark fra luften anno 2017. Ortofotos for 2017 ligger nu klar på Kortforsyningen

Ortofoto

Arbejdet med at bearbejde de mange flyfotos optaget i løbet af foråret er nu færdigt, og det er nu muligt at finde de færdige ortofotos på Kortforsyningen.

SDFE udstillede allerede tilbage i juni landsdækkende Quick Ortofotos på Kortforsyningen - kun seks uger efter de landsdækkende fotograferinger blev afsluttet - for at give brugerne adgang til billederne. I de ende­lige ortofotos, som nu gøres tilgængelige på Kortforsyningen, er ortofotos blevet geometri- og farve­kor­rige­rede.

Ortofotos er et af de mest anvendte produkter på kortforsyningen og nyder bred anvendelse i den offentlige forvaltning og i det private sektor, f.eks. til byggesagsbehandling, beredskab og handel med fast ejen­dom.

Testproduktion med finere opløsning

Som noget nyt har GeoDanmark i år lavet en testproduktion, hvor man har fotograferet dele af hovedstadsregionen og Ringkøbing-Skjern Kommune med en opløsning på 10 cm. Disse ortofotos ligger også tilgængelige på Kortforsyningen. Ortofotos fra hele landet er tilgængelige i en opløsning på 12,5 cm.

Forbedret produktionstid

SDFE har i år forbedret produktionstiden for de landdækkende ortofotos med en uge i forhold til 2016 på trods af, at datasættet i 2017 er ca. 10 pct. større. Det er et vedvarende mål for SDFE at forbedre produktionstiden for ortofotos, så kommunerne altid har et aktuelt billede af landet at forvalte ud fra. Derfor prioriterer vi, at data indsamles og efterbehandles hurtigst muligt, så brugerne kan få adgang til data.

Adgang til data fås via Kortforsyningen som download eller webtjeneste.