Har du problemer med abonnementet, telefonen eller sms-taksten? Se hvem du kan klage til.
Klag altid til leverandøren først
Begynd altid med at klage til selskabet. Du skal normalt have klaget til det selskab, der har leveret dig ydelsen eller produktet, før du klager til en klageinstans som Teleankenævnet eller Forbrugerklagenævnet. Du skal også have modtaget en afgørelse på klagen fra selskabet.
Et selskab skal normalt behandle din klage inden for 3 måneder. I helt særlige tilfælde har de op til 6 måneder til at få behandlet en klage.
Når du klager, er det altid en god ide at du sikrer dig dokumentation for at du har klaget. Gem derfor altid en kopi af dit brev eller din mail til selskabet.
Regninger - hvem kan du klage til?
Du kan klage til Teleankenævnet, hvis du ikke er enig i den afgørelse, som selskabet træffer i din klage over en telefonregning eller din internetforbindelse.
Abonnementer - hvem kan du klage til?
Du kan klage til Teleankenævnet, hvis du ikke er enig i den afgørelse, som selskabet træffer i din klage over for eksempel opsigelse eller indgåelse af dit abonnement. Det samme gælder opkrævning af rykkergebyrer.
Betingelsen for at kunne klage til Teleankenævnet er, at du kan gøre dit krav op i penge. Du kan altså ikke klage til Teleankenævnet, hvis du føler dig dårligt behandlet af dit teleselskab og vil have nogen til at give selskabet en irettesættelse.
Teleankenævnet kan heller ikke tage stilling i din sag, hvis den er afgjort ved dom, retsforlig eller voldgift, eller hvis der er et andet klagenævn eller en offentlig myndighed, som skal behandle din klage.
Telefoner, computer osv. - hvem kan behandle din klage?
Har du klaget til den, der har solgt dig en telefon - eller en anden vare - og er du uenig i selskabets afgørelse, kan du henvende dig til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, se nærmere på forbrug.dk.
Her behandles kun klager over forhold, der handler om selve varen. Vil du klage over telefonregningen eller abonnementet, skal du klage til Teleankenævnet.
Indholdstakseret sms (ringetoner, spil osv.) - hvem kan behandle din klage?
Vil du klage over priser, manglende oplysning om, at du har fortrydelsesret, eller over at fortrydelsesretten ikke er blevet overholdt, kan du klage til dit teleselskab. Det samme gælder, hvis du bliver opkrævet penge for noget, du ikke har bestilt. Hvis du ikke kan blive enig med teleselskabet, kan du klage til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.
Er du derimod utilfreds med indholdet af den indholdstakserede sms, skal du klage til den virksomhed, der har leveret ydelsen. Hvis I ikke kan blive enige, kan du klage til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.
Leverandøren af en indholdstakseret sms er i mange tilfælde en anden end det teleselskab, som opkræver betaling for den, og det kan være svært at vide, hvem der har leveret indholdet. Hos dit teleselskab kan du få oplysninger om, hvem der har solgt spillet, ringetonen osv.
Hvad sker der når du klager?
Når du har klaget til selskabet, vil de undersøge din sag, og du vil inden for 3 måneder modtage en afgørelse fra selskabet.
Har du klaget over en telefonregning, skal selskabet sætte regningen i bero. Påløb af renter sættes ikke i bero.
Det betyder, at selskabet ikke må opkræve det beløb, der er klaget over, så længe de behandler klagen. Selskabet må heller ikke lukke telefonen på grund af manglende betaling af det beløb, du klager over.
Der er dog ét tilfælde, hvor selskabet godt må spærre telefonen i forbindelse med behandling af en klage. Hvis du har talt for et beløb, der overskrider det højeste månedsbeløb af de seneste 3 måneder, før du klagede til selskabet, må selskabet godt spærre din telefon, så du ikke kan ringe ud. Har kundeforholdet varet mindre end 3 måneder, beregnes det højeste månedlige trafikforbrug på grundlag af de hidtil forløbne måneder.
Andre kan dog stadig ringe til dig, og du skal altid kunne ringe til 112.