Sø

Geodata-info

SDFI driver portalen Geodata-info, hvor professionelle brugere og andre interesserede kan få viden om data fra SDFI og andre myndigheder

Beskrivelser af datasæt og tjenester gør det nemmere at anvende data og bidrager dermed til at øge nytten af data. SDFI stiller disse beskrivelser til rådighed på metadataportalen geodata-info.dk.

Dyk ned i metadata på geodata-info

Geodata-info er altså stedet, hvor professionelle brugere og borgere kan finde oplysninger om, hvad et datasæt indeholder, hvornår det sidst er opdateret, hvordan man får adgang til data, hvem der er dataansvarlig myndighed og meget mere.

Oplysningerne stammer direkte fra dataejerne, typisk offentlige myndigheder, som selv har ansvaret for at sikre, at informationerne er korrekte og ajourførte.

Hent metadata ind i dit eget system

Geodata-info udstiller metadata via webservices. Det betyder, at brugerne har mulighed for at integrere beskrivelserne i deres egne applikationer eller GIS-klienter.

 

Gå til Geodata-info

Hvad er metadata?

Informationer om data kaldes metadata. Populært sagt er metadata en slags varedeklaration for data. Varedeklarationer giver forbrugere information om, hvad en vare indeholder, hvor den er produceret og hvornår. Metadata er lignende beskrivelser, men om datasæt og -tjenester.

Læs mere om

Metadata